Versio goedkope hosting

Als je op zoek bent naar goedkope hosting kan je niet om het bedrijf Versio heen. Goedkope en degelijke hosting wordt in Nederland, Duitsland, België en Groot Brittannië namelijk aangeboden door Versio. De hostingprovider is opgericht in 2008 en heeft sinds die tijd al meer dan 500.000 domeinnamen geregistreerd en draaien er al meer dan 600.000 websites en applicaties op de servers van Versio. Waarom is dit Nederlandse hostingbedrijf zo goedkoop? Wat voor diensten bieden ze aan?

De goedkoopste hosting in Nederland

Versio

Voor een extreem laag maandbedrag kan je al een website laten draaien bij deze hostingpartner. Het product dat je ondanks deze lage prijs geleverd krijgt is zeer goed. Je krijgt meer dan voldoende ruimte om een eenvoudige website op te laten draaien en het dataverkeer dat je per maand krijgt zou ook meer dan voldoende moeten zijn voor een eenvoudige website. Uiteraard is het ook mogelijk om te upgraden naar pakketten met meer ruimte en dataverkeer, mocht een dergelijke upgrade nodig zijn, dan kan dit ook zonder dat het bijzonder in de papieren loopt.

Waarom is Versio zo goedkoop? Dat heeft met vele verschillende zaken te maken. Het bedrijf bestaat al sinds 2008 en heeft een grote klantenportfolio opgebouwd. Veel zaken zijn volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd voor gebruiksgemak. Ze hebben eigen datacenters en zijn één van de grootste hostingbedrijven in de Benelux. Door het grote aantal klanten kan het hostingbedrijf allerlei zaken op veel grotere schaal inkopen, wat de prijs enorm drukt. Men rekent dit door aan de klant, waardoor je als klant zeer goedkoop uit bent. De klanten bestaan uit particulieren die een kleine website hosten, tot grote webwinkels en zelfs vliegmaatschappijen.

Goedkoop is duurkoop?

Het feit dat Versio de goedkoopste webhosting aanbiedt, wilt niet zeggen dat dit de diensten nadelig beïnvloed. Integendeel. Juist doordat het bedrijf zoveel klanten bedient, zijn alle processen geoptimaliseerd. Als er zich ergens een probleem voordoet, weet men precies waar het aan ligt. Ze hebben namelijk alles in eigen hand en dat is mede wat het bedrijf zo goedkoop maakt.

Versio biedt vele verschillende vormen van hosting aan, een vorm daarvan is resellerhosting. Klanten van het bedrijf kunnen middels resellerhosting ook zelf hosting aanbieden. Vanaf een zolderkamer is het voor klanten die resellerhosting afnemen, zonder servers en een Gigabit verbinding, toch mogelijk om een hostingbedrijf op te zetten. Dit gebeurt op grote schaal, waardoor Versio indirect nog veel meer klanten bedient.

De hostingdiensten van Versio

Versio biedt vrijwel alles aan wat met hosting te maken heeft. Van domeinnamen, die tegen inkoopprijzen worden aangeboden, tot een zeer uitgebreide goedkope VPS, die de klant zelf kan samenstellen. Shared hosting is de meest afgenomen vorm van hosting, het bedrijf biedt vele verschillende hostingpakketten aan. Het is mogelijk om webhosting pakketten af te nemen die speciaal geoptimaliseerd zijn voor WordPress, Joomla of Magento. Wie liever een IP adres uit Groot-Brittannië, België of Duitsland afneemt, kan ook daarvoor een speciaal hostingpakket afnemen. De servers staan in een 'high availability cloud' als een server niet genoeg capaciteit heeft, neemt een andere server het onmiddellijk over. Hierdoor is het vandaag de dag vrijwel uitgesloten dat er ooit echt downtime is bij Versio.

Ervaringen met Versio

We hebben zelf een reseller account bij Versio en zijn daar erg tevreden van. Het klantenpaneel werkt erg gebruiksvriendelijk, nieuwe domeinnamen bestellen is zo gebeurd. Per domein kan je makkelijk instellen of je de Sitebuilder wilt gebruiken, waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier zelf websites kan bouwen. Lees hier onze Versio Sitebuilder Handleiding.

Je kan bij Versio makkelijk zelf spamfilters in-of uitschakelen, de DNS instellingen beheren, kortom alles wat je nodig hebt om je domeinen te beheren. Je kan ook snel SSL certificaten bestellen, domeinnamen pushen, verhuizingen opvolgen en dergelijke.

Op de server zelf werk je met het DirectAdmin controlepaneel. Hier kan je de domeinnamen in aanmaken en vervolgens de webhosting beheren. Het platform werkt steeds snel en Versio heeft online een uitgebreide FAQ. De meeste vragen die je hebt over het beheren van je webruimte zijn dus al beantwoord.

Versio blijft ook steeds werken aan zijn platformen. Als je hosting wordt overgezet naar een nieuwe omgeving dan ontvang je via email een bericht. De migratie verloopt snel en zonder problemen, je kan er dus steeds zeker van zijn dat je met de beste diensten werkt. Zo werd in 2017 bijvoorbeeld overgeschakeld op snellere SSD webhosting.

Zit er dan geen nadeel aan deze provider? Mogelijk is er een nadeel: het bedrijf is telefonisch niet bereikbaar. Daar staat tegenover dat e-mails snel beantwoord worden.

Bezoek Versio