Domeinnaam check

Wil je controleren of een domeinnaam beschikbaar is? Bezoek dan de website van een aanbieder en vul het gewenste domein in. Surf bijvoorbeeld naar de website van Versio en controleer of jouw domein nog beschikbaar is.

domeinnaam controleren

Je vult bijvoorbeeld 'mijndomein.com' in en klikt vervolgens op domein controleren. Versio toont je vervolgens onmiddellijk of het domein nog vrij is of reeds bezet. Koop je het domein van iemand anders of stap je over van een andere aanbieder, dan kan je het domein ook meteen verhuizen als je beschikt over de vereiste verhuiscode.

Is het domein reeds ingenomen, dan krijg je een overzicht te zien van alternatieve mogelijkheden van andere extensies. Misschien is de .nl, .eu, .net of .site domeinnaam nog wel beschikbaar. Of je vult het formulier opnieuw in en test of een andere domeinnaam nog wel beschikbaar is.

Wanneer je een geschikt domein gevonden hebt dat nog vrij is, kan je meteen snel en gemakkelijk bestellen. Je hebt uiteraard ook webhosting nodig als je een website wil publiceren en koppelen aan deze domeinnaam. In de volgende stap kies je een gewenst hostingpakket. Daarna kan je eventueel een SSL certificaat bestellen om je website te beveiligen. Je kan achteraf eventueel ook een gratis Let's Encrypt SSL certificaat installeren op jouw webhostingpakket.