Hosten bij HostingXS

HostingXS is een hostingprovider die in 2000 is opgericht. In de loop van de jaren is het bedrijf echter snel gegroeid en inmiddels zijn er meer dan 10 man fulltime in dienst. Het bedrijf biedt verschillende soorten hosting aan, waaronder shared-hosting. Het interessante van dit bedrijf is dat het speciale hosting aanbiedt voor verschillende diensten.

Specifieke hosting

Als je bijvoorbeeld een webshop wilt hosten en gebruik maakt van Magento, Shopware of Prestashop dan biedt HostingXS daar speciale hostingpakketten voor aan. Zo kan je een redelijk voordeel realiseren, doordat deze servers speciaal zijn ingericht om een dergelijke webwinkel te hosten. Zo wordt de webwinkel sneller geladen, wat de gebruiksvriendelijkheid voor de klant en de ranking in Google ten goede komt.

Standaard websites hosten

Ook voor het hosten van gewone websites, die bijvoorbeeld gebruikmaken van WordPress of Joomla, biedt het bedrijf speciale hosting aan. Uiteraard is het ook mogelijk om bij HostingXS shared-hosting af te nemen. De prijzen hiervoor zijn relatief laag, maar de hoeveelheid opslag die je krijgt is relatief klein. Het hosten van complexere website op een eenvoudige pakket zou voor problemen kunnen zorgen. Uiteraard is het mogelijk om de pakketten uit te breiden, maar dan ga je ook weer extra betalen.

Maatwerk oplossingen

Uiteraard kan HostingXS ook met je meedenken voor een maatwerk-oplossing, door bijvoorbeeld een dedicated server in te richten, of door SSL-certificaten te installeren. Ook kan HostingXS je helpen met het opzetten van een zogenaamd Content Delivery Network (CDN). Met een CDN wordt statische content op servers over de hele wereld geplaatst, zodat internationale bezoekers van je website, de website nog sneller te zien krijgen.